Doamne,

Vreau o toamnă bogată.

O toamnă plină de cer. Dacă nu e doar senin, nu mă supăr. Am cam uitat care e valoarea soarelui.

O toamnă plină de oameni frumoși. Oameni care să mă ajute să cresc. Oameni de la care să învăț. Vreau oameni mai buni decât mine. Oameni mai buni, mai talentați. Oameni mai cerești decât mine. Oameni care vor vărsa lacrimi alături de mine și oameni care mă vor face să zâmbesc când am uitat să o fac. Oameni care să rămână lângă mine chiar și când le spun să plece.

O toamnă plină de răspunsuri. O toamnă în care să am curaj să cer lucruri mari, dar o toamnă în care să primesc și răspunsuri. Știu că toate își au vremea lor și o respect, dar mai știu că în momentul în care cer cu credință primesc. Dă-mi înțelepciune ca în toamna aceasta să cer în voia Ta.

O toamnă plină de provocări. Recunosc. Îmi place să stau în zona mea de confort. Să nu risc să pierd. Dar în toamna aceasta vreau să fac ceva ce nu m-am gândit că voi face, ceva care să te onoreze pe Tine. Nu am idee ce ar putea fi, dar contez pe Tine.

O toamnă în care să prețuiesc timpul. A trecut prea repede vara și parcă mi-a scăpat printre degete. Vreau o toamnă care să îmi rămână în inimă. O toamnă în care să mă bucur de fiecare secundă. O toamnă în care să răscumpăr vremea.

Vreau o toamnă în care să-Ți văd puterea de a face lucruri pe care alții au încercat să le grăbească, sau să le strice sau să râdă. Vreau o astfel de toamnă.

O toamnă în care să pictez. Să pictez cer senin în inimi ploioase. Să pictez mere roșii în cămări goale. Să pictez zâmbete pe fețe brăzdate de lacrimi. Să învăț să pictez pe orice material, să nu îmi pese ce am în față, ci să fac ce m-a învățat El cel mai bine: să iubesc …