Conștientizăm nevoia unei treziri spirituale a Bisericii. Ne place ca atunci când venim la adunare să vedem manifestarea prezenței lui Dumnezeu și a minunilor Lui, dar Biserica e spirituală cât sunt de spirituali membrii ce o formează. Biserica nu e o organizație, nu e o clădire, nu înseamnă programe, ci Biserica înseamnă oameni! De aceea, pentru a se realiza o trezire spirituală, trebuie să existe o trezire a membrilor ei.

Așadar, cauza pe care o consider generatoare de rutină și de credință uzată și plictisitoare este păcatul. De aceea, vă propun să facem ce spune Biblia în 1 Corinteni 11:28 „Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuși…” A.W. Tozer compară creștinul care nu se analizează cu o grădină neîngrijită sau cu o casă neîntreținută, iar filozoful Socrate spunea: „O viață neanalizată nu merită trăită.”

Există un cost al uceniciei, pe calea credinței nu există scurtături, iar Leonard Ravenhill a spus că  „Dumnezeu nu are binecuvântări la reduceri de preț.”

Haideți să ne analizăm în amănunt, fără a fi evazivi și a ne motiva slăbiciunile. Pentru a te ajuta, îți propun câteva întrebări:

– sunt sincer peste tot și întotdeauna?

– am lucruri ascunse sau obiceiuri de care mi-ar fi rușine dacă se află?

– vorbirea e curată și de folos?

– ce gânduri am?

– bârfesc?

– judec pe alții?

– sunt credincios Domnului cu finanțele mele?

– sunt credincios în rugăciune?

– cât citesc din Scriptură?

Primul lucru pentru ca să aibă loc o trezire spirituală este o separare radicală față de păcat.

Există speranță!!! Remediu e la Dumnezeu!

Citește 1 Ioan 1:9, 1 Ioan 2: 1-2

Apoi Ioan 8: 10-11

 

Pastor, Aurel Botănel