MISIUNE INDIA

 „Apoi le-a zis: duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.” Marcu 16:15

          Maria Iordănescu Nam este trimisă de Biserica Penticostală Nr. 1 Târgu Jiu. A absolvit Colegiul Biblic Est+ European şi Sociologia la Maghad University, India. Este căsătorită cu Jonathan, un misionar coreean şi au trei copii. Lucrează în parteneriat cu APME şi SPMCR. Maria slujeşte ca misionară în statul Bihar,una dintre cele mai puţin evabghelizate zone ale Indiei.

Totul a început acum mai bine de 16 ani când Maria a mers în India pentru misiune şi pur şi simplu s+a îndrăgostit de acelel locuri şi de acei oameni. A fost un drum greu plin de renunţări, lupte spirituale, dureri, dezamăgiri, lecţii de ănvăţat dar şi cu frumuseţea şi rezultatele sale.

În urmă cu 11 ani, lucrând cu copiii, a observat că ei sunt mai deschişi la Evanghelie, nefiind încă atât de atinşi de idolatria părinţilor, dar a văzut că sunt şi cei mai vulnerabili. Mulţi sunt orfani, neglijaţi, fără acces la educaţie,malnutriţi, folosiţi ca slugi sau exploataţi sexual. 30% din copiii Indiei mor înainte de 5ani. Pentru ei a deschis Orfelinatee Agape pentru a le arăta dragostea creştină. „Agape” înseamnă „iubire creştină necondiţionată”. Aşa este definită lucrarea misionară ăn această parte întunecată a Indiei, în regiunea Bihar.

În prezent, Maria este implicată cu soţul ei în plantare de biserici, ucenicizare, lucrarea cu copiii din mahalale şi în lucrarea cu femeile. Lucrează, de a asemenea, în educaţia creştină prin şcoala misionară pentru copiii săraci. Coordonează un orfelinat în localitatea Darbhanga, în nordul statului Bihar. Pnetru a atinge tot mai mulţi copii cu Evanghelia în Bihar, activează în mmişcarea: „Fereastra de vârsta 4/14” în care este implicată împreună cu alţi lideri.

„Şi fiindcă avem acelaşi duh de credinţă, potrivit cu ceea ce este scris:”Am crezut, de aceea am vorbit!” şi noi credem de aceea vorbim.” 1 Cor. 4:13

            În ultima vreme şi chiar până în momentul de faţă când vă scriu mi-a fost încercată mereu credinţa dar meditând asupra acestui verset mi-am dat seama că noi cunoaşte multe principii ale credinţei şi cum lucrează credinţa, dar aici Pavel nu vorbeşte de principiile credinţei ci de un duh de „credinţă” . Principiile de credinţă ne sunt revelate în Scriptură şi prin studiu le putem cunoaşte şi chiar Domnul Isus însuşi a petrecut mult timp propovăduindu-le dar Duhul de cedinţă e dincolo de principiile credinţei. Duhul de credinţă este primit, trebuie „prins” şi de asemenea împărtăşit, dat mai departe. Avraam l-a transmis mai departe copiilor şi nepoţilor săi, Iosua l-a primit de la Moise. Elisei de la Ilie şi numai,dar şi o îndoită măsură din duhul său. Ucenicii de la Isus, Timotei de la Pavel şi aşa mai departe.

Duhul de credinţă crede şi vorbeşte posibilităţile nelimitate ale lui Dumnezeu! Domnul Isus a spus: „…dar la Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă.” Amin! Matei 19:26 (Maria Iordănescu Nam)

„faceţi în toată vremea , prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa şi rugciune pentru toţi sfinţii.” (Efeseni 6:18)

Maria doreşte să fie sprijinită în rugăciune pentru:

  • Umplere şi ungere a Duhului Sfânt zi de zi;
  • Protecţia Domnului ori de câte ori călătoresc pe drumurile din Bihar;
  • Cumpărarea pământului de Biserică la Darbhanga;
  • O trezire spirituală în statul Bihar;
  • A fi buni părinţi pentru copiii de la orfelinat;
  • A conduce echipa într-un duh de slujire;
  • Sănătatea lor şi a copiilor;
  • Pentru vize neîntrerupte pentru a putea sta fără întrerupere pe câmpul de misiune

 

Prezentare Lucrare de Misiune – Emilia Benegui

Prezentare Lucrare de Misiune – Andreea Giurma (India 2018)

Prezentare Lucrare de Misiune – Sami Gheorghiță (Namibia 2018)