Un copil 🤵 își privea bunicul👴🏼 scriind o scrisoare.📝

La un moment dat, întreabă:
🤵-Scrii o poveste despre mine?
👴🏼Bunicul se opri din scris, zâmbi și-i spuse nepotului:
-E adevarat scriu despre tine.Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu.Mi-ar placea sa fii ca el,când vei fi mare.
🤵 Copilul privi creionul 📝intrigat, fiindcă nu văzuse nimic special la el.
🤵-Dar e la fel ca toate creioanele…
👴🏼-Totul depinde de felul cum privești lucrurile.Exista cinci calități la creion,pe care daca reușim să le menținem,vom fi întotdeauna oamenii care trăiesc în bună pace.
PRIMA CALITATE:
Poți să faci lucruri mari,dar să nu uiți niciodată că există o Mâna care ne conduce pașii.Este o mâna care ne conduce totdeauna conform dorințelor Lui.
A DOUA CALITATE:
Din când în când trebuie sa mă opresc din scris și sa folosesc ascutitoarea.Asta înseamnă un pic de suferință pentru creion,dar până la urmă va fi ascutit.Deci să știi să suporți unele dureri, pentru că ele te vor face mai bun.
A TREIA CALITATE:
Creionul ne dă voie sa folosim guma pentru a șterge ce era greșit.Trebuie să înțelegi că a corecta un lucru nu înseamnă neapărat ceva rău,ceea ce este important este sa ne menținem pe drumul drept.
A PATRA CALITATE:
La creion nu este important lemnul sau forma lui exterioară, ci mina de grafit din interior.
Tot așa îngrijește te de ce se întâmplă înlăuntrul tău.Si în sfârșit…
A CINCEA calitate a creionului:lasă întotdeauna urme.
Tot asa,să ști că tot ce faci in viață că lăsa urme ,astfel că trebuie să încerci să fii conștient de fiecare faptă a ta.

🙏 Doamne ajuta-ne să putem să înțelegem căci nu putem fi mereu perfecți…dar este așa frumos să fim ca un creion in mana lui Dumnezeu,care ne poate ajuta sa lăsăm în fiecare zi urme demne de urmat.