Respect pentru principiile creștine

În Proverbe 30:11-12 citim despre :„un neam de oameni ” adică o generație nedisciplinată în copilărie, care se răzvrătește, nu are respect pentru Dumnezeu și rușine de oameni. Influențele negative a lumii contemporane și valorile spirituale pe care societatea noastră le dă, în general, la o parte, produc o astfel de generație ce este o tragedie pentru societate. Copiii educați într-un mediu creștin , cu personal creștin( ex:Grădinița Samaritenul) sunt o mare binecuvântare. Aici copiii sunt acceptați și ajutați (cum a făcut și Samariteanul Milos din pilda Mântuitorului) să iubească pe Dumnezeu și pe semeni (părinți, educatori, colegi, vecini, etc)

 

Acesta este cea mai mare poruncă (Marcu 12:30-31) ce se materializează prin a respecta standardele și valorile creștine. Îl iubim și prețuim pe Dumnezeu atât cât respectăm pe semenii noștrii ( 1 Ioan 4:20-21). De aceea trebuie să se depună tot efortul și cu multă răbdare , copiii să fie educați, de la cea mai fragedă vârstă, să se poarte cu amabilitate, să vorbească frumos, să aibă considerație și să prețuiască aproapele, pentru că astfel îl iubesc pe Dumnezeu. Asta dovedește că suntem oameni ce aducem cinste lui Dumnezeu și comunității în care trăim, așa cum spune și proverbul românesc: „a fi domn e o întâmplare, a fi om e lucru mare”. Cu adevărat este lucru mare să fim oameni, așa cum ne învață și Sfânta Scriptură: „….fiți oameni…”(1 Corinteni 16:13)

 

Pentru ca și generațiile care vin după noi să poată respecta principiile creștin, trebuie să fim educați într-un spirit creștin. De aceea, Biserica Golgota pune accent , investește și este o prioritate educația copiilor. Pentru aceasta ne-am luptat și cu ajutorul lui Dumnezeu am putut deschide,

 

            GRĂDINIȚA SAMARITEANUL Târgu- Jiu

 

                                                                               Pastor,       

   Aurel Botanel